Antreprenorul Vlad Ardeleanu şi-a anunţat în urmă cu câteva zile candidatura pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Şah, alegerile urmând să aibă loc pe 15 august, şi a lansat public programul prin care vrea să revitalizeze şahul din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şahul românesc pare să fi intrat într-o perioadă de efervescenţă odată cu venirea la Bucureşti a legendarului Garry Kasparov, considerat cel mai bun jucător de şah din toate timpurile.

Ardeleanu şi echipa lui şi-au propus o adevărată revoluţie pentru şahul din România: triplarea bugetului Federaţiei fără a creşte taxele, creşterea numărului de jucători legitimaţi în primii 4 ani de mandat (până la 30.000), mediatizarea şi popularizarea şahul, încât să devină un sport naţional, triplarea numărului de şcoli în care şahul să fie materie opţională, cu susţinerea antrenorilor care să îl predea, transformarea României în „Capitală a şahului european” prin circuitul Grand Prix Tour Şah România şi Grand Chess Tour.

Echipa este formată din nume recunoscute din business, lumea academică şi din comunitatea de şah românească – Andrei Diaconescu, Marius Ceteraş, Tiberiu Georgescu, alături de Alin Berescu, Alin Câmpeanu şi Lucian Gîlea.

„Îi am alături pe cei mai potriviţi şi pregătiţi oameni cu care pot duce şahul românesc în liga mare a şahului mondial. Şahul este important în formarea unui copil, a unui tânăr, sunt astăzi unde sunt şi cine sunt datorită şahului în foarte mare măsură. Împreună cu echipa şi toţi care au tras până acum pentru şahul din România, putem face din şah un sport la fel de iubit şi practicat ca fotbalul. Putem repoziţiona România însăşi printre capitalele  şahului mondial, organizând aici turnee internaţionale de calibru precum Grand Chess Tour”, a transmis Vlad Ardeleanu, căruia i se datorează prezenţa, doi ani la rând, la Bucureşti a Grand Chess Tour,  turneul co-fondat de Garry Kasparov.

Strategia de dezvoltare a şahului în România este articulată de Ardeleanu şi echipa sa pe zece mari direcţii. Realizarea circuitului Grand Prix Tour Şah România, program de dezvoltare a juniorilor pe zone geografice, sprijin direct pentru echipele naţionale de şah, o strategie pentru atragerea de fonduri şi formarea unei comisii de fundraising, o altfel de comunicare şi aducerea şahului în discursul public curent sunt doar câteva dintre acestea.

„În ultimii 8 ani, România a fost în top 25 mondial, în următorii 4 ani poate ajunge în top 20, iar în opt - în top 10”, promite Alin Berescu, căpitanul echipei naţionale de şah din 2018 şi unul dintre fondatorii proiectului Şcoala Marilor Maeştri. Acesta este şi unul dintre obiectivele candidatului la preşedinţia FRŞah.

Vlad Ardeleanu, fondatorul lanţului de clinici Medima Health şi asociat în mediul local de business cu mai multe afaceri de succes precum Artima, A&D Pharma, Carrefour şi Superbet,  şi-a anunţat pe 2 iulie candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Şah (FRS).

În ultimii opt ani, cu două mandate succesive, Federaţia Română de Şah a fost condusă de Sorin Iacoban, preşedinte, de Vladimir Danilov şi Corneliu Paşcalău, vicepreşedinţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.