Clubul Sportiv Dinamo anunţă că antrenorul de lupte Dumitru Cuc s-a stins din viaţă la vârsta de 91 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut pe 24 martie 1928 în judeţul Bihor, Dumitru Cuc a fost un şlefuitor de talente şi de caractere, punându-şi amprenta pe zeci de generaţii de sportivi.

Dumitru Cucu a început luptele în 1944, la Reşiţa, după ce a cochetat şi cu fotbalul. În anul 1949, a fost încorporat în armată şi repartizat la Clubul Dinamo Bucureşti. În anul 1952, an în care a participat la Jocurile Olimpice de la Helsinki, i-a fost acordat titlul de Maestru al Sportului.

Notorietatea a atins-o ulterior, în cariera de antrenor desfăşurată pe durata a patru decenii la Dinamo Bucureşti, dar şi la lotul naţional. Dumitru Cuc a descoperit şi pregătit zeci de campioni, între care Nicolae Martinescu, Ion Cernea, Victor Dolipschi, Ştefan Rusu, Nicu Gingă, Nicolae Zamfir.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.