Antrenorul Antonio Conte şi-a dedicat lui însuşi titlul câştigat cu Inter Milano, primul reuşit de nero-azzurri după 11 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit football-italia.net, întrebat pe canalul de Twitch al clubului cui dedică titlul cu Inter, Conte a răspuns fără modestie: "Mi-l dedic mie. Pentru că ştiu că, în orice caz, nu a fost un drum uşor în aceşti doi ani. Chiar a trebuit să scot totul din mine. Au fost şi momente în care m-am îndoit de lucruri şi m-am îndoit de mine, însă am fost suficient de puternici pentru a merge dincolo de orice. Toţi am fost buni, chiar şi eu".

Conte a mai câştigat campionate cu Juventus şi Chelsea, dar cel cu Inter este unul special.

"Cu siguranţă îl plasez printre realizări, pentru că nu a fost uşor. Am pus presiune pe mine însumi când am venit la Inter, pentru că am ajuns la o echipă care nu câştigase, precum celelalte, de nouă ani şi care se uitase doar la Juve. Am muncit şi după un an de muncă am făcut ceva frumos şi incredibil. Cu siguranţă nu a fost uşor. După ce am câştigat Scudetto cu Inter, acest rezultat extraordinar îmi oferă satisfacţii mari. Mă face să înţeleg că seriozitatea, munca şi sacrificiul sunt singurele arme pe care le pot avea. Am fost cu toţii foarte, foarte buni: eu, jucătorii şi clubul", a spus el.

Inter a terminat cu o victorie categorică, duminică, în ultima etapă a sezonului, scor 5-1, acasă, cu Udinese, în prezenţa a o mie de fani pe San Siro şi a altor 4.000 în afara stadionului.

"Cred că a fost finalul potrivit pentru un an extraordinar. Chiar şi astăzi am jucat un meci frumos, nu am lăsat nimic în urmă. I-am rugat pe băieţi să facă acest lucru, împotriva unei echipe Udinese care ne-a ţinut la 0-0 în tur. Având deja titlul asigurat, scorul arată că băieţii au mentalitatea potrivită, vor să câştige fiecare joc şi tot meritul e al lor. Am acumulat 91 de puncte, am marcat peste 90 de goluri. Cea mai bună apărare, atacul al doilea, înseamnă că am făcut ceva frumos şi important", a precizat fostul selecţioner al Italiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.