Cel mai promiţător tânăr jucător al echipei FC Barcelona, Ansu Fati, a ales să joace pentru Spania, în detrimentul ţării sale natale, Guineea-Bissau, şi a Portugaliei, informează mundodeportivo.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit jurnalistului Manu Carreno, Fati a comunicat federaţiei de la Madrid decizia sa de a evolua pentru echipele naţionale spaniole. Autorităţile din Spania au accelarat procedura de acordare a cetăţeniei tânărului jucător, pentru ca acesta să poată evolua la Cupa Mondială rezervată fotbaliştilor sub 17 ani, din noiembrie.

Anssumane Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de şase ani. El este la academia Barcelonei din 2012 şi a debutat la campioana Spaniei la 25 august, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor după 1941. El poate obţine uşor şi paşaport portughez, datorită bunicilor lui care s-au născut într-o fostă colonie portugheză.

Ansu Fati a devenit, marţi, cel mai tânăr jucător din istoria clubului FC Barcelona care evoluează în cupele europene, la vârsta de 16 ani, 10 luni şi 14 zile.

Fati a fost titular în meciul pe care FC Barcelona l-a terminat la egalitate, scor 0-0, în deplasare cu Borussia Dortmund, în etapa I a Grupei F a Ligii Campionilor. El a fost înlocuit de Messi, în minutul 59.

Jucătorul din Guineea-Bissau a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei la 31 august, când a înscris în partida de campionat cu Osasuna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.