Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat, vineri, că va experimenta, la unele divizii la nivel de aamatori, un sistem de camere de corp pentru arbitri, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, vor folosi camere de corp 100 de arbitri.

“Scopul testării sistemului este să vedem dacă folosirea camerelor de corp îmbunătăţeşte comportamentul şi respectul participanţilor faţă de arbitri”, se arată pe site-ul englandfootball.com.

Decizia de testare a unui astfel de sistem vine în contextul în care s-a înreegistrat o creştere a numărului de cazuri de violenţă împotriva arbitrilor. Peste 900 de arbitri amatori au participat la un sondaj BBC care a relevat nivelul îngrijotător al abuzurilor şi intimidărilor, dar şi multe cazuri de ameninţare cu moartea. Anul trecut, federaţia engleză a suspendat 380 de jucători pentru insulte, ameninţări sau violenţe la adresa arbitrilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.