Tenismenul britanic Andy Murray, locul 134 ATP, beneficiar al unui wild card, l-a învins, luni, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5, pe germanul Alexander Zverev, locul 7 ATP şi cap de serie numărul 5, în turul al doilea al turneului Western&Southern Open, mutat de la Cincinnati la New York, din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Murray s-a impus după un meci care a durat două ore şi 31 de minute. Fostul lider ATP, câştigător al turneului de la Cincinnati în 2008 şi 2011, va evolua în optimi cu canadianul Milos Raonic, locul 30 ATP.

Pentru jucătorul britanic de 33 de ani, triplu campion de grand slam, aceasta este prima victorie obţinută în faţa unui jucător din Top 10 ATP, din 2017 şi după operaţia suferită la şold, în ianuarie 2019.

La ediţia 2019 a Australian Open, Murray a anunţat că s-ar putea retrage din tenis. El a plâns la conferinţa de presă susţinută la Melbourne, după meciul pierdut în primul tur cu spaniolul Roberto Bautista Agut. Murray a spus atunci că durerea la şoldul drept, din cauza căreia fusese operat în urmă cu un an, în 2018, nu a dispărut şi a făcut să nu mai aibă bucuria dinainte, de a se antrena şi participa la competiţii.

La 29 ianuarie 2019, el a suferit o nouă intervenţie chirurgicală la şold şi ulterior a putut evolua din nou. Revenirea lui pe teren s-a făcut treptat, mai întâi în meciurile de dublu, apoi în cele de simplu, participând şi la un turneu challenger pentru a-şi recăpăta forma.

Murray nu a mai jucat meciuri oficiale din noiembrie 2019, din cauza unei afecţiuni la osul pelvian şi din cazua pandemiei de coronavirus. El a simţit disconfort în zona inghinală şi considera că acesta este cauzat de creşterea ţesutului în jurul noul şold metalic pe care l-a primit la operaţia de la începutul anului 2019.

La turneul de 1.000 de puncte de la New York, austraiacul Dominic Thiem, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 2, a fost eliminat în manşa secundă, tot luni, de sârbul Filip Krajinovici, locul 32 ATP, cu scorul de 6-2, 6-1.

În schimb, liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, l-a învins pe lituanianul Ricardas Berankis, locul 72 ATP, venit din calificări, cu scorul de 7-6 (2), 6-4 şi s-a calificat în optimi.

Djokovici va juca în turul următor cu americanul Tennys Sandgren, locul 55 ATP, beneficiar al unui wild card.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.