Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acordat distincţia de “Legendă naţională a Ucrainei” unui număr de nouă ucraineni, în cazul a trei dintre ei decoraţia venind postum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei distinşi postum sunt Maria Primachenko şi Anatoli Solovianenko, din domeniul artei, precum şi şeful serviciului de siguranţă a zborurilor, Ihor Bedzai.

Au mai primit distincţia doi medici, conductorul unui tren care a evacuat non-stop oameni din zonele asediate timp de nouă zile, o profesoară din Melitopol şi o femeie voluntar.

Andrei Şevcenko, fost internaţional şi selecţioner al Ucrainei, a fost decorat pentru că ajută la strângerea de ajutoare şi susţinere pentru Ucraina.

“Legendă a clubului Dinamo Kiev şi a naţionalei Ucrainei. Câştigător al Ligii Campionilot şi al Balonului de Aur. Numele său se află pe lista celor mai buni 100 de fotbalişti din istorie. Acestea şi multe alte performanţe l-au făcut faimos în întreaga lume. Iar acum acestea îl ajută să mobilizeze lumea pentru a susţine şi a ajuta Ucraina. Ambasador al platformei UNITED24, marele nostru sportiv, marele campion, legenda noastră Andrei Şevcenko”, a fost caracterizarea făcută de Zelenski fostului fotbalist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.