Jucătorul de tenis Andrei Rublev a cerut circuitului ATP să schimbe regula care a dus la excluderea sa de la turneul de la Dubai de săptămâna trecută, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rublev a fost eliminat de către arbitrul de scaun după ce un oficial vorbitor de limbă rusă a declarat că a folosit o obscenitate în timp ce striga la un arbitru de linie din cauza unei decizii luate în timpul semifinalei cu Alexander Bublik din Kazahstan, vineri.

Rublev a negat acuzaţia şi a cerut oficialilor să revadă înregistrarea video a incidentului, cerere care a fost respinsă.

Bublik conducea cu 6-7(4) 7-6(5) 6-5 când i s-a acordat victoria, dar Rublev, numărul cinci mondial, a făcut ulterior apel cu succes la decizie şi va păstra punctele din clasament şi premiile în bani pe care le-a câştigat, cu excepţia unei amenzi de 36.400 de dolari pentru încălcarea codului.

Într-o postare pe Instagram, Rublev a mulţumit comitetului de apel, dar a spus că regulile trebuie regândite.

"Sper că, în viitor, ATP va analiza mai atent această regulă şi va face modificări la ea, astfel încât un oficial să nu poată forţa rezultatul unui meci fără a avea dovezi clare şi fără a lăsa jucătorul să aibă o revizuire video", a spus Rublev.

"Deşi sunt dezamăgit că nu am reuşit să termin semifinala de la Dubai, sunt recunoscător pentru tot sprijinul pe care l-am avut din partea voastră în ultimele două zile, am primit multe mesaje", a adăugat Rublev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.