Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu s-a declarat “extrem de recunoscătoare şi binecuvântată” după ce a câştigat turneul US Open, ea precizând, la ceremonia de premiere, că acest an este un vis devenit realitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andreescu este prima sportivă din Canada câştigătoare a unui grand slam.

“Sunt extrem de recunoscătoare şi cu adevărat binecuvântată. Am muncit mult pentru acest moment. Nu mă pot plânge, acest an a fost un vis devenit realitate şi acum, faptul că am jucat cu Serena, o legendĂ a tenisului… Este extraordinar. Sunt mândră de felul în care am gestionat totuL”, a spus Andreescu.

Sportiva s-a adresat şi publicului: “Ştiu că voiaţi ca Serena să câştige, îmi pare foarte rău”.

Andreescu le-a mulţumit părinţilor săi, prezenţi în public. “Nu le pot mulţumi destul pentru tot ce aţi făcut pentru mine. Nu a fost uşor. Mulţumesc. Să continuăm”.

Serena Williams a felicitat-o pe Bianca Andreescu pentru victorie şi s-a declarat bucuroasă de acest succes al sportivei din Canada. “Bianca a jucat incredibil. Felicitări. Sunt foarte mândră şi bucuroasă pentru tine. A fost un tenis incredibil pe teren. Mi-aş fi dorit să fi putut juca mai bine, dar dacă poate câştiga cineva acest turneu, în afară de Venus, mă bucur că acea persoană este Bianca”, a spus Williams.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, locul 15 WTA, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial. Ca urmare a acestui succes, Andreescu urcă pe locul cinci în clasamentul WTA. Simona Halep ajunge pe poziţia a şasea.

Andreescu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.