Atleta Andrea Miklos a declarat, înainte de participarea la Internaţionalele de Atletism ale României, că îşi doreşte ca în acest an să obţină o medalie la Campionatele Europene de tineret, să reuşească baremul de calificare la Campionatele Mondiale, dar şi un “personal best”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicecampioană mondială de junioare anul trecut la Tampere (Finlanda) în proba de 400 metri plat, sportiva revine după o accidentare. "Chiar dacă revin după o accidentare mă simt foarte încrezătoare în mine şi consider că sunt destul de pregătită pentru a urca pe podium. Fiind prima cursă importantă în aer liber nu mi-am propus obiective de timp", a afirmat ea.

Aflată în primul an de tineret, Miklos va alerga la Internaţionalele României cu gândul să îşi intre în formă pentru Europenele sub 23 ani, de la Gävle (11-14 iulie). "Aş dori să urc pe podium la Europenele de tineret, apoi şă îndeplinesc baremul pentru Mondialele de la Doha şi să îmi fac un Personal Best în acest sezon. La nivel mondial sunt deja senioară şi concursurile sunt foarte grele, dar nu o iau ca pe o greutate ci ca un avantaj. Faptul că alerg cu cele mai mari mă fac să mă simt mai puternică şi să dau tot ce e mai bun din mine", a subliniat sportiva pregătită de antrenoarea Magdolna Kaniszay.

Miklos s-a arătat optimistă că România poate organiza la Cluj un Grand Prix de nivel mondial în anii următori, unde să vină crema atletismului mondial. "Este o competiţie cu o încărcătură istorică mare. Faptul că vin sportivi din mai multe ţări este un lucru pozitiv deoarece ridică ştacheta şi nivelul concursului şi abia aştept să iau startul. Internaţionalele României ar putea să ajungă un Grand Prix dacă competiţia va fi mai bine mediatizată".

Membră a ştafetei de 4x400 metri, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de sală (senioare) din 2016 de la Portland (SUA), ultima performanţă notabilă pentru România într-o probă de viteză, Miklos este marea speranţă a atletismului românesc pentru JO din 2024, dar speră să prindă biletele şi pentru Tokyo 2020. "Trebuie să avem răbdare şi rezultatele să vină progresiv. O medalie la Jocurile Olimpice din 2024 ar putea fi un obiectiv mai realist, dar nu este exclus nici la Tokyo".

Internaţionalele României se desfăşoară în acest weekend, la Cluj-Napoca. Competiţia adună la start pe Cluj Arena un număr record de 300 sportivi din 14 ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.