Tehnicianul dinamovist Ioan Andone acceptă criticile formulate la adresa sa de acţionarul majoritaral clubului, Ionuţ Negoiţă, însă îl acuză pe omul de afaceri că nu i-a luat apărarea când directorul general Adrian Mutu a greşit faţă de el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Chiar astăzi am vorbit cu domnul Negoiţă, el este patronul clubului şi poate să critice. Dar trebuia să-l critice şi pe Adi când era de criticat. Poţi să faci greşeli, poate şi el (n.r. - Mutu) face greşeli şi sigur face greşeli împotriva mea. Eu nu am nicio problemă de a discuta cu Ionuţ Negoiţă. Eu oricând pot să plec. Şi după meciul ăsta pot să dau mâna şi să plec. Dar nu se pune problema asta. Vreau să terminăm anul acesta şi vom discuta în vară", a spus Andone, la Sport.ro.

Andone şi-a nunanţat referirile la "linia" pe care o va trage după 22 decembrie, precizând că trebuie să spună în conferinţa de presă de marţi că va fi o analiză la finalul acestei părţi a campionatului.

"Referitor la conferinţa de presă pe care am avut-o, trebuia să spun că vom face o analiză după terminarea acestui an (n.r. - nu că vom trage o linie). Întrebarea a fost de aşa natură. Adi nu merită aşa ceva, este un jucător foarte mare, un jucător care s-a reîntors la Dinamo şi care vrea să înveţe o meserie şi să ajute clubul Dinamo cu toate cunoştinţele pe care le are. Nu merita asta. I-am spus personal şi lui că aşa a fost întrebarea şi eu am răspuns. Normal că o să facem o analiză, că aşa e şi normal, după 22, să vedem ce posturi vrem să acoperim, ce jucători vor pleca, pentru că vor pleca ceva jucători, dar asta vom decide după meciul cu Steaua", a explicat Andone.

Andone a făcut, marţi, apropouri cu privire la o problemă avută de Mutu în timpul carierei de fotbalist, când a fost suspendat de la Chelsea pentru consum de cocaină.

"Ce linie? Pe 22 mai avem meci. O tragem de Crăciun, linia", a spus Andone, izbucnind apoi într-un hohot de râs. El a răspuns astfel la afirmaţia lui Mutu, că în pauza de iarnă se va "trage linie", analizându-se performanţele echipei Dinamo în prima parte a sezonului.

Ionuţ Negoiţă a considerat deplasată reacţia lui Andone şi i-a cerut, miercuri, printr-un comunicat, să nu mai discute în timpul conferinţelor despre activitatea altor membri ai conducerii clubului.

"Am evitat în ultima perioadă să ies în public, tocmai pentru a-i face să înţelegă pe oamenii importanţi din club că ei au o responsabilitate atât faţă de fişa postului cât şi în ceea ce priveşte comportamentul public, având în vedere că reprezintă Dinamo Bucureşti. Am plecat, firesc, de la premisa de bun-simţ că într-o organizaţie profesionistă trebuie să aduc profesionişti care ştiu ce au de făcut pentru că eu sunt de părere că patronul trebuie să asigure echilibrul financiar la club, iar restul oamenilor importanţi din organigramă - directorul general şi antrenorul principal trebuie să-şi facă profesionist treaba pentru care sunt plătiţi. Din nefericire, văd ca vechile metehne încă se mai manifestă la clubul meu şi, prin urmare, mă simt nevoit să fac următoarele precizări: Adi Mutu, directorul general al clubului face ce trebuie să facă şi am o comunicare corectă cu el. În ceea ce-l priveşte pe Ioan Andone, îmi doresc să-şi facă ceea ce trebuie să facă şi consider că ar fi un bun început să-mi demonstreze că înţelege acest lucru dacă, spre exemplu, în timpul conferinţelor de presă ar discuta doar despre fotbal şi despre responsabilităţile lui şi ale echipei şi ar evita pe viitor să mai intre în dispute legate de activitatea celorlalţi membri din conducerea clubului. Responsabilitatea activităţii acestora mă priveşte pe mine. Sper ca, măcar acum, dat fiind caracterul public al acestui mesaj, să fiu bine înţeles pentru că, din nefericire, discuţiile repetate avute în privat în trecut văd ca nu au produs efectul scontat", a afirmat Negoiţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.