Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, despre copilul nenăscut al Serenei Williams, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La conferinţa de presă de vineri, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase, în vârstă de 70 de ani, s-a adresat în limba română unui membru al echipei: "Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

Un purtător de cuvânt al ITF a declarat pentru BBC că forul internaţional a aflat despre comentariul lui Năstase şi a început o investigaţie.

"ITF nu tolerează limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaraţii ale căpitanului României, Ilie Năstase, şi am început o anchetă pentru a vedea faptele cu exactitate, înainte de a lua măsurile necesare", a anunţat ITF, conform BBC.

BBC notează că în timpul ceremoniei de vineri, Năstase şi-a pus braţele în jurul căpitanului nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, şi a întrebat-o în ce cameră stă, în faţa presei.

Potrivit sursei citate, Năstase i s-a adresat la fel lui Keothavong, însărcinată cu al doilea copil, şi la dineul de joi seară.

Simona Halep, locul 5 WTA, şi Heather Watson, locul 113 WTA, vor evolua, sâmbătă, de la ora 12.00, în prima partidă a întâlnirii România - Marea Britanie, din barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei.

În a doua partidă de sâmbătă vor juca Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA şi Johanna Konta, locul 7 WTA.

Duminică, de la ora 11.00, sunt programate următoarele meciuri:

Simona Halep - Johanna Konta;

Irina Begu - Heather Watson;

Monica Niculescu/Sorana Cîrstea - Jocelyn Rae/Laura Robson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.