Ana-Maria Popescu a declarat, joi, că speră ca prin strângerea de mână cu ministrul Eduard Novak, de la Gala Scrimei, să se încheie “scandalul” în care ei nu şi-au dorit să ajungă după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sper ca cu această strângere de mână să încheiem acel scandal în care niciunul dintre noi nu şi-a dorit să ajungă, mai  ales că celebram totuşi o medalie, fie ea şi de argint, de la Jocurile Olimpice, îmi doresc ca atât la Ministerul Sportului cât şi în federaţii şi în cluburile sportive din România să facem echipă. Eu să ajung într-o echipă care să facă performanţă, aşa cum s-a întâmplat şi în sala de scrimă”, a spus Popescu.

Ea a vorbit şi despre propunerea primită joi, la două zile după ce şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă: “Eu apreciez încrederea pe care dânşii mi-o oferă, doar că este prematur, v-am spus treaba asta şi o să ţin cont de acest lucru: nu am ajuns campion peste noapte. De-acum încolo trebuie să învăţ. Pentrru că ce am realizat pe planşa de scrimă nu are nicio legătură cu partea administrativă sau cu antrenoratul. Aici sunt doar învăţăcel. Curiozitatea pe care o am din copilărie sper să mă ajute, voi vedea unde îmi voi găsi locul. Îmi doresc doar să fiu alături de sportivii români”.

Ana Maria Popescu, care şi-a anunţat de curând retragerea din activitatea competiţională, a primit, joi, propunerea de a face parte din echipa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi secretarul general George Boroi, au participat la festivitatea de premiere a celor mai buni scrimeri în 2021, care a avut loc la Casa Olimpică

"Un capitol din cartea ta se închide, dar noi credem că povestea trebuie să continue. Te aşteptăm alături de noi în Echipa Team Romania, de partea cealaltă, să ajutăm sportivii să obţină performanţe", a lansat propunerea Mihai Covaliu, potrivit COSR.

"Ana este un sportiv imens, sunt mândru şi onorat că i-am fost alături de la prima legitimare la CSA Steaua şi până la ultima medalie câştigată la Tokyo 2020. Întăresc propunerea de a intra în echipa COSR şi vom negocia pentru <transferul> acesta", a spus şi George Boroi.

Ana-Maria Popescu a declarat la gală că se simte onorată şi a promis că până la finalul anului va oferi un răspuns conducerii COSR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.