Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu se află în tabăra de bază Everest-Lhotse, la 5400 metri altitudine, locul în care va sta aproximativ o săptămână pentru aclimatizare. Colibăşanu se află în încercarea de a cuceri Everestul pe o rută nouă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de reprezentanţii alpinistului, starea sa de sănătate a lui Horia Colibaşanu este foarte bună, la fel şi cea a colegului său de expediţie, alpinistul slovac Peter Hámor.

“Echipa a ajuns în tabăra de bază. Suntem într-o expediţie internaţională de 60 de membri. Mulţumiri sponsorilor pentru că avem cele mai bune condiţii în tabăra de bază. Avem cort brutărie şi un cort-pub”, a transmis Colibăşanu.

În ceea ce priveşte ascensiunea, este posibilă o uşoară întârziere a calendarului expediţiei din cauza unor probleme în zona gheţarului situat la aproximativ 6.000 de metri altitudine.

“Echipele de Icefall (şerpaşii care echipează cu corzi şi scări Khumbu Icefall) au avut un accident, un şerpaş a fost rănit. Nu au reuşit să ajungă decât în tabăra 1. Se pare că gheţarul între tabăra 1 şi tabăra 2 este foarte crevasat. Suntem în grafic deocamdată, dar dacă peste o săptămână nu ajungem în tabăra 2, vom fi în întârziere”, a adăugat Colibăşanu.

Horia Colibăşanu a plecat în exediţie în 28 martie, urmând să se întoarcă în 3 iunie. În 2018, obiectivul lui Horia Colibăşanu în Himalaya este deschiderea unei rute noi pe Everest (8.848m).

Anul acesta, are loc cea de a douzecea expediţie internaţională a lui Colibăşanu şi cea de a cincisprezecea în Himalaya.  Horia Colibăşanu are în palmares ascensiuni de succes pe opt din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.