Alpinistul Erik Gulacsi, în vârstă de 12 ani şi care este legitimat la Clubul Montan Altitudine Râşnov, a stabilit un nou record european de vârstă, devenind cel mai tânăr sportiv de pe continent care a cucerit vârful Aconcagua, din Argentina, de 6.962 de metri. Ascensiunea a durat 12 ore şi a avut loc în condiţii meteo dificile, cu rafale de vânt care atingeau aproximativ 70 de kilometri pe oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expediţia în Argentina, în care Erik Gulacsi a fost însoţit de tatăl său şi de Ovidiu Popescu, preşedintele Clubului Montan Altitudine din Râşnov, a început în 11 ianuarie.

Ascensiunea a început joi, la ora locală 3.00, de la altitudinea de 5.970 de metri. În 12 ore Erik a parcurs o diferenţă de nivel de 1.000 de metri în condiţiile în care rafalele de vânt atingeau viteze de 50-70 de kilometri pe oră.

Erik, în vârstă de 12 ani, este al doilea tânăr alpinist român care cucereşte vârful Aconcagua, după ce în februarie 2016, Dor Geta Popescu a stabilit un record mondial escaladând acest munte. Erik Erik Gulacsi va sosi acasă miercuri.

”O nouă provocare pe care am dus-o la bun sfârşit. Sunt mândru că am reuşit să escaladez cel mai înalt vârf din afara Asiei, după ce primul meu record european a fost pe Elbrus, în munţii Caucaz, în vara anului 2016. Priveliştea de la aproape 7.000 de metri te lasă fără cuvinte, uitând de oboseală şi de efortul depus. Fiind cel mai tânăr alpinist din grup, pot spune că m-am simţit răsfăţat de cei care m-au însoţit“, a declarat Erik Gulacsi după stabilirea recordului.

Erik a devenit astfel cel mai tânăr european care a cucerit Aconcagua. Este al doilea record european de vârstă pentru Erik Gulacsi, după ce în august 2016 el a cucerit vârful Elbrus, de 5.642 de metri.

După acest nou record Erik şi-a propus să înceapă două circuite dificile: Seven Summits, escaladarea celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, şi Seven Volcanoes, escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent.

Erik Gulacsi practică alpinismul de la vârsta de opt ani şi este membru la Clubul Montan Altitudine din Râşnov, fiind coleg cu Crina Coco Popescu şi Dor Geta Popescu, ambele deţinătoare a mai multor recorduri mondiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.