Pilotul spaniol Fernando Alonso de la McLaren-Honda, victima unui grav accident la Marele Premiu al Australiei, a declarat că nu mai ştia unde se află după ce a ieşit din monopostul său distrus, în urma coliziunii cu maşina Haas condusă de mexicanul Esteban Gutierrez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu ştii exact unde te afli. Zbori şi apoi vezi cerul, pământul, cerul, pământul şi nu mai ştii. Când m-am oprit, am văzut un mic spaţiu şi am ieşit repede ca să fiu sigur că lumea de acasă nu se îngrijorează prea mult de situaţia mea. Apoi nu am ştiut unde eram, deoarece ajunsesem departe de pistă. Mi-am spus că am călătorit mult în zbor. Totul a părut că se desfăşoară mai încet decât a arătat în realitate. Vrei să te opreşti şi nu se opreşte, merge şi merge şi merge... Este destul de înfricoşător", a spus Alonso, potrivit autosport.com.

Deşi accidentul a fost violent, Alonso spune că, aparent, nu are nimic. "Pare că totul este în regulă. Sunt nişte dureri la genunchi deoarece m-a zdruncinat mult în cockpit. Dar în afară de asta, totul ar trebui să fie ok. Vă spun mâine când mă trezesc", a precizat spaniolul.

Pilotul a mai afirmat că îi pare rău că nu a terminat cursa şi că şi-a distrus maşina. "Eşti recunoscător că eşti în viaţă şi că nu s-a întâmplat nimic, nicio accidentare, nimic serios. Dar imediat te gândeşti la frustrarea că nu ai terminat cursa. Am pierdut probabil unitatea de propulsie deoarece maşina a fost distrusă complet. E trist, dar asta este", a adăugat el.

Un accident grav s-a petrecut, duminică, în turul 17/57 al Marelui Premiu al Australiei de la Melbourne. O coliziune la viteză mare între monopostul McLaren-Honda pilotat de Fernando Alonso şi maşina Haas a mexicanului Esteban Gutierrez, accident soldat din fericire numai cu avarii, i-a obligat pe comisarii FIA să întrerupă grand prix-ul australian cu steagul roşu.

Gutierrez a frânat mai devreme inaintea unui viraj, iar Alonso a lovit cu roata dreapta-faţă maşina mexicanului. Monopostul McLaren a ricoşat în zidul de beton din stânga pistei, apoi a fost proiectat în partea opusă, lovind din nou marginea circuitului după ce s-a rotit de două ori în aer. Maşina spaniolului a fost distrusă aproape în totalitate, însă Alonso a ieşit singur din ea, clătinându-se uşor. După o pauză de 20 de minute, cursa s-a reluat în spatele safety car-ului. Cei doi piloţi au fost transportaţi la centrul medical al circuitului, unde medicii au constatat că nu au suferit răni grave.

Pilotul german al echipei Mercedes, Nico Rosberg, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton, şi de un alt german, Sebastian Vettel de la Ferrari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.