Sportivul Alexandru Bologa a câştigat, vineri, medalia de aur la categoria 60 de kilograme, la Campionatul European pentru nevăzători de la Wolverhampton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Bologa l-a învins în finala categoriei 60 de kilograme pe ibericul Banon Ibanez, când mai era doar un minut şi 13 secunde din confruntare, prin ippon.

Judoka Alex Bologa, complet nevăzător, a obţinut medalia de bronz şi la Jocurile Paralimpice de la Rio, prima din istoria României.

Alex Bologa, antrenat la Centrul Olimpic Naţional de la Cluj-Napoca de Gianina Andreica şi Tamas Gergely, s-a confruntat atunci cu Henry Borges (Uruguay), pe care l-a învins după nici un minut de luptă.

Alex Bologa (21 de ani) a participat în premieră la Jocurile Paralimpice, este total nevăzător de la vârsta de şase ani, iar în prezent este student la două facultăţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.