Alexandra Popp, căpitanul naţionalei feminine de fotbal a Germaniei, l-a atacat vineri, într-o declaraţie pentru agenţia germană de presă SID, pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino, după ce Mondialul feminin din iunie-iulie 2023 este în pericol să nu fie difuzat în majoritatea ţărilor europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandra Popp, campioană olimpică la Rio 2016 şi vicecampioană europeană 2022, îi reproşează lui Infantino faptul că FIFA s-a concentrat mai mult pe aspectul financiar: „Este doar o chestiune de bani şi cine este cel mai puternic din lume”, a declarat Popp într-un interviu acordat agenţiei germane de ştiri sportive SID. „Nu ar trebui să fie cazul. Pentru că în acest fel, sportul pe care îl iubim şi îl apreciem cu toţii este deteriorat. Datoria revine FIFA, dar, în aceeaşi măsură, şi difuzorilor. Trebuie să încercăm să găsim un consens, în loc să dăm vina pe unii sau pe alţii şi să lăsăm lăcomia să vorbească”, a mai spus Alexandra Popp.

Cupa Mondială feminină la fotbal, care se va desfăşura în Noua Zeelandă şi Australia, între 20 iulie şi 20 august, nu are încă difuzori TV în Germania, Franţa, Italia, Spania sau Marea Britanie, ca şi în mai multe alte ţări europene.

Cu privire la această situaţie, Gianni Infantino a declarat că licitaţia nu a fost încă reuşită „din lipsa licitatorilor care să recunoască cel mai mare turneu de fotbal feminin din lume la adevărata sa valoare".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.