Pilotul spaniol al echipei Suzuki Ecstar, Alex Rins, 25 de ani, a căzut de pe bicicletă şi şi-a fracturat antebraţul drept, astfel că nu va putea lua startul în Marele Premiu al Cataloniei, a şaptea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză MotoGP, care va avea loc în acest week-end, la Barcelona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După un control la Spitalul Universitari Dexeus din Barcelona, ​​Rins a fost declarat inapt de a concura. Fractura sa necesită o intervenţie chirurgicală, care va fi efectuată vineri.

"Alex Rins a fost exclus din cursa de acasă după un accident de ciclism. Pilotul echipei Suzuki Ecstar va trebui, din păcate, să nu participe la Grand Premi Monster Energy de Catalunya din cauza unui accident nefericit, pe care l-a suferit în timpul antrenamentului de joi dimineaţă, cu bicicleta pe pistă. Spaniolul a căzut în timpul unui tur de antrenament şi, ca rezultat, a suferit leziuni la braţul drept, cu o contuzie mare şi cu multă durere. A fost dus rapid la Spitalul Universitar Dexeus din Barcelona pentru o examinare ulterioară, iar controalele medicale au relevat o fractură la nivelul osului radius. Fractura a fost imobilizată şi vineri va fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru remedierea acesteia", a precizat echipa lui.

Această accidentare afectează grav speranţele la titlul mondial ale lui Rins (locul 3 în sezonul 2020), care venise la Barcelona cu patru căzături succesive în cursele anterioare, ce l-au "aruncat" la 82 de puncte de Fabio Quartararo de la Yamaha, liderul clasamentului piloţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.