Nasser al-Khelaifi, preşedintele beIN Media şi al clubului Paris Saint-Germain, va fi judecat în septembrie, în Elveţia, în cazul de corupţie legat de atribuirea drepturilor de televizare a meciurilor ediţiilor din 2026 şi 2030 ale Cupei Mondiale, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul în care acuzaţii sunt Al-Khelaifi, fostul secretar general al FIFA, Jerome Valcke, şi încă o persoană va începe la 14 septembrie. Cei trei sunt acuzaţi de administrare neloială şi instigare la administrare neloială, fals în acte şi corupţie pasivă.

Al-Khelaifi este suspectat de justiţia elveţiană de corupţie la acordarea drepturilor de televizare a partidelor de la CM-2026 şi CM-2030. Mai exact anchetatorii bănuiesc că Al-Khelaifi i-a dat mită lui Valcke pentru ca grupul media qatariot să primească în condiţii avantajoase drepturile de televizare a partidelor de la Cupa Mondială de fotbal. Ancheta nu vizează PSG.

Nasser Al-Khelaifi şi a treia persoană au fost inculpaţi pentru că l-au instigat pe Jerome Valcke să comită infracţiuni penale.

Potrivit Ministerului Public elveţian, Valcke a primit înapoi suma de 500.000 de euro plătită unor terţi pentru o vilă în Sardinia, după ce imobilul a fost cumpărat de conducătorul PSG, printr-o firmă. Valke a obţinut de la Al-Khelaifi dreptul de a folosi vila timp de 18 luni, până la suspendarea lui din funcţie, fără a achita nimic pentru chiria care s-ar fi ridicat la o sumă cuprinsă între 900.000 şi 1,8 milioane de euro.

Al-Khelaifi a fost bănuit de justiţia elveţiană că a oferit "avantaje necuvenite în legătură cu obţinerea drepturilor media ale Cupelor Mondiale din 2026 şi 2030 pentru mai multe ţări" de la fostul număr 2 din FIFA, Jerome Valcke.

Ancheta a fost deschisă în 2017, după ce BeIN Sports a obţinut drepturile de difuzare pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord a ediţiilor CM-2026 şi 2030, în schimbul sumei de 430 de milioane de euro. BeIN Media Group a obţinut aceste drepturi fără procedura obişnuită, depunerea de oferte, ci prin acordare directă.

Valcke, suspendat zece ani de FIFA pentru alte fapte de corupţie, a primit din partea celei de-a treia persoane sume de bani în valoare de 1,25 de miliaone de euro, prin societatea sa, Sportunited Sarl.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.