Agenţia naţională Antidoping a Rusiei (RUSADA) a declarat vineri că speră într-o decizie corectă în cazul de dopaj al patinatoarei Kamila Valieva, care este judecat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valieva a fost depistată pozitiv la trimetazidină, substanţă interzisă care previne angina pectorală, la campionatele naţionale ale Rusiei din decembrie 2021, pe când avea 15 ani.

Echipa ei a declarat că testul pozitiv ar fi putut fi cauzat de o confuzie cu medicamentele pentru inimă ale bunicului ei. Rezultatul testului a fost făcut cunoscut abia la o zi după ce sportiva a ajutat Rusia să câştige aurul pe echipe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie 2022.

"Audierile sunt lungi, ieri au durat şase ore, dar sperăm cu adevărat că totul se va încheia astăzi", a precizat RUSADA într-un comunicat. "La fel ca toţi ceilalţi participanţi la aceste proceduri, ne aşteptăm la o decizie corectă din partea instanţei".

TAS, cea mai înaltă instanţă sportivă, a început să audieze cazul în septembrie, dar a amânat procedurile după ce un grup de arbitri a cerut documente suplimentare. Procedurile, care sunt închise publicului, sunt aşteptate să se încheie vineri.

RUSADA, Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) şi Uniunea Internaţională de Patinaj (ISU) contestă o decizie luată de propria comisie disciplinară a RUSADA, care a constatat că Valieva a comis o încălcare pentru care nu a avut "nicio vină sau neglijenţă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.