Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a sesizat Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în dosarul de dopaj al patinatoarei ruse Kamila Valieva, sesizând că nu există nici un progres în investigaţiile RUSADA, Agenţia Rusă Antidoping, a anunţat marţi pe Twitter Witold Banka, preşedintele WADA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ciuda faptului că RUSADA a fost înştiinţată oficial să rezolve rapid cazul Kamila Valieva, nu s-a făcut nici un progres. Prin urmare, confirm că WADA a depus o cerere oficială direct la TAS”, a scris Witold Banka în comunicatul de pe Twitter.

Kamila Valieva (16 ani) a câştigat proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, din iarna acestui an, iar în zilele următoare a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă (trimetazidină). TAS i-a permis patinatoarei să rămână în concurs, în ciuda testului pozitiv, invocând vârsta acesteia.

CIO nu a acordat medaliile în concursul pe echipe, aşteptând rezultatele anchetei în cazul Valieva. La 21 octombrie, RUSADA a anunţat că nu are nimic de comunicat cu privire la ancheta deschisă Valievei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.