Reprezentativa Africii de Sud a câştigat, sâmbătă seară, pe Stade de France, pentru a patra oară Cupa Mondială de Rugby, a doua oară consecutiv. Sud-africanii au mai triumfat în 1995, 2007 şi 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În finala de sâmbătă, Africa de Sud s-a impus cu 12-11 în meciul cu Noua Zeelandă.

Cele două echipe au început în următoarele formule:

Noua Zeelandă: B. Barrett – Jordan, Ioane, J.Barrett, Tele’a, – Mo’unga, Smith – Cane (cap.), Savea, Frizell – S.Barrett, Retallick – Lomax, Taylor, De Groot.

Africa de Sud: Willemse - Arendse, Kriel, De Allende, Kolbe - Pollard, De Klerk - Du Toit, Vermeulen, Kolisi (cap.) - Mostert, Etzebeth - Malherbe, Mbonambi, Kitshoff.

În minutul 34, a primit cartonaş roşu Sam Cane, de la neo-zeelandezi.

Învingătorii au punctat prin Handre Pollard, prin lovituri de pedeapsă în minutele 3, 13, 19 şi 34.

Noua Zeelandă a reuşit un eseu în minutul 58, prin Barrett şi a avut două lovituri de pedeapsă – Richie Mo’unga ’17, ’38.

Finala a fost precedată de un show Mika, dar şi de celebrul haka al neo-zeelandezilor.

Actriţa Sophie Turner a dezvăluit trofeul Webb Ellis alături de legendarul All Black şi câştigător al Cupei Mondiale, Dan Carter.

În tribună s-au aflat Roger Federer, Novak Djokovici şi Rita Ora..

La actuala ediţie a CM, printre adversarele sud-africanilor s-a numărat şi România. A fost 76-0 pentru sud-africani în faţa Stejarilor, în faza grupelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.