Antrenorul Adrian Vasile consideră că poate antrena în paralel şi echipa naţională şi formaţia de club CSM Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O să fac tot ce pot, sunt un antrenor tânăr, sunt un bărbat tânăr, am foarte multă energie, foarte multă pasiune şi mă dedic foarte mult în tot ceea ce fac. Le promit tuturor că voi face tot ce depinde de mine şi de staff-ul meu şi de echipă ca să ne îndeplinim obiectivul", a declarat Adrian Vasile, la Digi Sport.

Întrebat care sunt primele trei lucruri pe care ar dori să le pună în aplicare înaintea turneului preolimpic, dacă va fi numit antrenorul naţionalei, el a răspuns: "Sistemul defensiv, răspunsul nostru defensiv împotriva celor mai importate acţiuni şi jucătoare ale echipelor Norvegiei şi Muntenegrului şi, ceea ce este cel mai important într-o echipă, spiritul, relaţia dintre oameni, inclusiv spiritul de sacrificiu."

Antrenorii Bogdan Burcea şi Robert Licu nu vor mai continua la conducerea tehnică a naţionalei de handbal feminin, după clasarea pe locul 12 la Campionatul European din decembrie. În urma propunerilor şi voturilor antrenorilor din Subcomisia Tehnică, în şedinţa de marţi, sunt vizaţi pentru preluarea reprezentativei Adrian Vasile, Aurelian Roşca sau Horaţiu Paşca, cu care preşedintele FRH, Alexandru Dedu, urmează să poarte discuţii.

Naţionala României s-a clasat, în luna decembrie, pe locul 12 la CE din Danemarca, cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor. Antrenorii care au condus echipa, Bogdan Burcea (principal) şi Robert Licu (secund), aveau contract până la finalul anului, dar acesta nu a fost prelungit, în urma şedinţei Subcomisiei Tehnice de marţi.

Totuşi, Bogdan Burcea a fost propus să continue şi a obţinut trei voturi. El a ieşit însă din discuţie, după ce ar fi cerut să aibă contract pe un ciclu olimpic. În schimb, Adrian Vasile (CSM Bucureşti) a primit cele mai multe voturi, 8, în timp ce Horaţiu Paşca (Gloria Bistriţa) şi Aurelian Roşca, cel care a condus loturile de junioare tricolore, au primit câte 2 voturi.

”Voturile au fost exprimate de 19 antrenori şi au rămas în discuţie cele patru propuneri. Bogdan Burcea a renunţat să mai continue după ce a fost propus, pentru că şi-ar fi dorit să aibă contract pe un ciclu olimpic or, viitorul antrenor, oricare ar fi din cei votaţi, va avea contract doar pentru anul 2021, cu posibilitate de prelungire, dacă îşi va îndeplini obiectivul la turneul preolimpic, Jocurile Olimpice şi Campionatul Mondial. Eu nu am votat, fiind din partea federaţiei, dar ştiu că urmează discuţii cu antrenorii purtate de preşedintele FRH, Alexandru Dedu, iar o decizie se va lua cât mai curând, pentru că timpul este foarte scurt până la turneul preolimpic din luna martie”, a declarat managerul echipei naţionale, Nicoleta Alexadrescu, pentru News.ro.

Adrian Vasile, cotat cu prima şansă la preluarea reprezentativei, conduce CSM Bucureşti din toamna lui 2019, după ce Tomas Ryde a renunţat la funcţia de antrenor principal. Vasile a fost, timp de trei ani, şi secund al naţionalei Muntenegru, alături de Per Johansson.

"S-a dorit să se găsească soluţii pentru apropierea naţionalei de Olimpiadă. Şedinţa s-a făcut azi, pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece şi să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staf tehnic nu va continua la lotul naţional, au fost 12 voturi împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului şi 2 anulate. Au fost nominalizaţi opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea şi apoi la egalitate, domnii Paşca şi Roşca. Dacă eşuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, şi tot aşa”", a spus preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Varianta unui antrenor care conduce în paralel şi prima reprezentativă şi un club nu este deloc îmbrăţişată de preşedintele FRH.

"Nu îmi place, nu sunt de acord, dar, dacă cei din Comisia tehnică aşa au hotărât, aşa se va face. Până la finalul săptămânii sper să ajung la un acord cu un antrenor, pentru că trebuie stabilit staf tehnic, strategie şi tot ce este nevoie pentru a fi pregătiţi de turneul olimpic. Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puţine într-un timp atât de scurt", a mai spus preşedintele FRH.

Nici Alexandru Dedu şi nici secretarul general FRH, Cristina Vărzaru, nu au avut drept de vot.

Prima acţiune oficială a echipei României în 2021 va fi turneul preolimpic din luna martie, în Muntenegru, de unde doar două locuri sunt calificante la Jocurile Olimpice, programate între 23 iulie şi 8 august.  

Campionatul Mondial va avea loc între 2 şi 19 decembrie, în Spania, iar calificarea se dispută în dublă manşă eliminatorie cu adversare venite din prima fază a calificărilor. Meciurile sunt programate în aprilie, la nici o lună de la disputarea turneului preolimpic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.