Adrian Teodorescu, considerat unul dintre cei mai mari antrenori de box amator din lume, sub îndrumarea căruia Lennox Lewis a devenit campion olimpic în 1988, a decedat, miercuri, la un spital din Toronto, din cauza unei forme de cancer al sângelui, la vârsta de 73 de ani, a anunţat presa canadiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teodorescu, stabilit în Canada din 1982, conducea propriul club de box în Toronto, Atlas, prin care au trecut toţi medaliaţii canadieni la JO, începând din 1988.

Egerton Marcus, vicecampion olimpic la Seul, în 1988, Chris Johnson, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din 1991 şi la JO de la Barcelona, în 1992, Marc Leduc, vicecampion olimpic în 1992, dar şi tânărul Arthur Biyarslanov, 21 de ani, mare speranţă a boxului canadian, au fost elevii românului.

După ce Lennox Lewis a trecut la profesionişti, unde a câştigat mai multe titluri mondiale, Teodorescu i-a devenit consilier pugilistului, cei doi fiind strâns legaţi de o relaţie de prietenie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.