Comisia de Disciplină din cadrul FRF, întrunită miercuri, a decis ca după incidentele de la meciul FCU Craiova – UTA Arad gruparea gazdă să fie penalizată cu 20.000 de lei şi Adrian Mititelu Jr. să primească i suspendare de şase luni şi o penalitate de 27.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit GSP, Mititelu Jr. l-a jignit, ameninţat şi scuipat pe arbitrul Marian Barbu la pauza partidei cu UTA.

Hotărârile comisiei

FC U 1948 Craiova - vs. AFC UTA Arad - Incidente - În temeiul art.83.7 din RD se sancţionează clubul FCU 1948 Craiova cu penalitate sportivă de 10.000 lei.

În baza art.80 lit.c din RD coroborat cu art.58.4 lit.f. din ROAF si art.83.18 din RD, se sancţionează clubul FCU 1948 Craiova cu penalitate sportivă de 20.000 lei.

În temeiul art.45.1 din RD, clubul FCU 1948 Craiova, va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă prevazută de art.80.c din RD coroborat cu art.58.4.f. din ROAF şi art.83.18 din RD, respectiv penalitate sportivă de 20.000 lei.

În temeiul art.52.1.b din RD se sancţionează dl. Mititelu Adrian Jr. cu suspendare pentru 6 (şase) luni şi penalitate sportivă de 27.000 lei.

În baza art.55 din RD se sancţionează dl. Mititelu Adrian Jr. cu suspendare pentru 4 (patru) luni şi penalitate sportivă de 13.600 lei.

În baza art.65.c se sancţionează dl. Mititelu Adrian Jr. cu suspendare pentru 12 (doisprezece) jocuri şi penalitate sportivă de 7.900 lei.

În conformitate cu prevederile art.45.1 din RD dl. Mititelu Adrian Jr., va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, prevazută de art.52.1.b din RD, respectiv suspendare pentru 6 (şase) luni şi penalitate sportivă de 27.000 lei.

Ce prevăd articolele menţionate

Articolul 45 – Abateri concurente

1 Dacă se săvârşesc mai multe abateri disciplinare, comisia competentă va aplica sancţiunea prevăzută pentru abaterea cea mai gravă la care poate aplica un spor de 1/2 din maximul sancţiunii prevăzut pentru abaterea respectivă, fără a depăşi maximul general prevăzut în regulamentul disciplinar pentru sancţiunea respectivă.

Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

1 Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel:

b) dacă autorul este un oficial sau oficial asimilat, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni.

Articolul 55 – Ameninţarea

Persoanele prevăzute la art. 4, alin. 1, lit. a) - g) din prezentul regulament care ameninţă sau intimidează o persoană (arbitru, jucător, antrenor, oficial, etc.) vor fi suspendate de la 6 la 8 22 jocuri, dacă fapta este săvârşită de un jucător sau un antrenor sau de la 2 la 4 luni, dacă fapta este săvârşită de un oficial sau o altă persoană.

Articolul 80 – Responsabilitatea cluburilor în organizarea jocurilor

Cluburile care organizează jocurile de fotbal au următoarele obligaţii:

c) să asigure securitatea arbitrilor, jucătorilor şi oficialilor echipei vizitatoare în timpul şederii lor în localitatea respectivă

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

7 Încălcarea altor dispoziţii ale ROAF privind organizarea în condiţii regulamentare a jocului (permiterea accesului publicului în stadion peste 90% din capacitate, vânzarea băuturilor alcoolice în stadion, accesul unor persoane neautorizate în incinta terenului, pe culoarele de acces şi la vestiare, neafişarea în stadion a regulilor ce trebuie respectate de spectatori, existenţa în stadion a unor obiecte sau materiale interzise, neasigurarea condiţiilor pentru activitatea presei, interzicerea nejustificată a înregistrării audio-video a jocului de către orice alt club, neprezentarea antrenorilor principali la conferinţa de presă de după joc, omisiunea imprimării pe documentele de acces a sectorului, rândului şi locului ce urmează să fie ocupateprecum şi orice alte încălcări de la prevederile ROAF privind organizarea jocului), se sancţionează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei, la fiecare nouă abatere penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul în cazuă va fi sancţionat cu interzicerea organizării jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri cumulat cu penalitatea de 100.000 lei.

18 Abaterile de la dispoziţiile ROAF pentru care nu există sancţiuni prevăzute expres de prezentul regulament, vor fi sancţionate conform ROAF la care se va adăuga o penalitate sportivă de până la 10.000 de lei. În cazul în care nu există sancţiuni prevăzute de ROAF se vor aplica penalităţi sportive de până la 30.000 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.