Lotul echipei braziliene Chapecoense se îndrepta spre Medellin, pentru meciul de joi cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa), când aeronava care îi transporta pe fotbalişti s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul care deserveşte oraşul columbian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chapecoense este un club fondat în 1973 în oraşul Chapeco (200.000 de locuitori) din statul Santa Catarina din vestul Braziliei. A promovat în prima divizie braziliană la finalul sezonului 2013. Cu o etapă înaintea finalului actualului sezon, Chapecoense ocupă locul 9, cu 52 de puncte. Liderul Palmeiras are 77 de puncte.

Pentru a ajunge în finala Copei Sudamericana, Chapecoense a trecut în semifinalele de câştigătoarea Copei Libertadores din 2014, San Lorenzo, echipa aregentiniană favorită a Papei Francisc, după 1-1 în deplasare şi 0-0 acasă.

Autorităţile columbiene au anunţat marţi dimineaţă prăbuşirea unui avion charter, la bordul căruia se afla întreaga echipă de fotbal braziliană Chapecoense. Se pare că 72 de pasageri şi nouă membri ai echipajului erau la bordul avionului prăbuşit în apropiere de localitatea Cerro Gordo din municipalitatea La Union. Presa locală relatează că cel puţin zece persoane sunt tratate la locul accidentului, în vreme ce reprezentanţii aeroportului din Medellin susţin că doar şase persoane au supravieţuit tragediei, transmite Reuters şi The Guardian.

Avionul s-a prăbuşit în jurul orei locale 00.15 (07.15 ora României)  din cauza lipsei de combustibil, în timp ce echipa braziliană se îndrepta spre aeroportul Jose Maria Cordova din Rionegre, care deserveşte metropola Medellin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.