Jucătorii Zakaria Aboukhlal (Toulouse) şi Mostafa Mohamed (FC Nantes) nu se află pe foaia de meci la întâlnirea de duminică, dintre Toulouse FC şi FC Nantes,din Ligue 1, pentru că, potrivit mai multor surse media, nu vor să joace cu tricoul care va purta însemnele steagului curcubeu, cu ocazia weekend-ului luptei împotriva homofobiei în fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Franceză de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa au programat pentru acest weekend o nouă etapă a operaţiunii de luptă împotriva homofobiei. Astfel, sub sloganul „Homo sau hetero, toţi purtăm acelaşi tricou”, cele 40 de echipe din Ligue 1 şi Ligue 2 au purtat sau urmează să poarte tricouri ale căror numere sunt colorate în culorile curcubeului.

În acest context, la meciul din Ligue 1 dintre Toulouse FC şi FC Nantes doi dintre titularii obişnuiţi ai celor două echipe nu figurează pe listele de joc, dar nici nu au fost anunţaţi ca fiind accidentaţi. Este vorba de marocanul Zakaria Aboukhlal, de la Toulouse FC, şi de egipteanul Mostafa Mohamed, de la FC Nantes.

Dintre ceilalţi fotbalişti de la Toulouse FC despre care presa franceză a scris că refuză să poarte tricourile antihomofobie, doar doi figurează pe listele de joc oficiale, Logan Costa şi Fares Chaibi. Alţi doi, Moussa Diarra şi Said Hamulic s-au alăturat lui Zakaria Aboukhlal, şi nu joacă în acest meci.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.