Cu ocazia campaniei anuale "Homosexuali sau heterosexual, toţi purtăm acelaşi tricou", toţi jucătorii din L1 şi L2 poartă în acest weekend un tricou cu culorile curcubeului, care decorează şi brăţările căpitanilor. Dar, mai mulţi jucători de la Toulouse au cerut să nu fie asociaţi cu iniţiativa ligii franceze, la meciul de duminică, cu FC Nantes, scrie lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Dépêche menţionează câteva nume: Moussa Diarra, Zakaria Aboukhlal, Saïd Hamulic, Logan Costa şi Farès Chaïbi. Logan Costa a negat aceste informaţii în Le Parisien.

Fundaşul senegalez de 28 de ani de la Guingamp, Donatien Gomis, a ales să se retragă de la meciul de sâmbătă, din Ligue 2, de la Sochaux, pentru a nu participa la campania împotriva homofobiei. Tricourile vor fi scoase la licitaţie în beneficiul asociaţiilor Foot Ensemble, PanamBoyz&Girlz United şi SOS Homophobie.

Anul trecut, un alt internaţional senegalez, Idrissa Gana Gueye, pe atunci mijlocaş la PSG şi în prezent la Everton, fusese deja puternic suspectat că s-a retras de la meci pentru a evita să poarte tricoul. El a fost convocat să dea explicaţii de către Consiliul Naţional de Etică (CNE) al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), un organism care nu are puteri disciplinare, dar a primit o imensă susţinere în Senegal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.