Federaţia Română de Fotbal şi Uniunea Ucrainenilor din România organizează, în perioada 24-29 august, a zecea ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal al Diasporei Ucrainene, competiţie care va avea loc la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul menit să promoveze identitatea minorităţii ucrainene, reuneşte echipe de fotbal formate din membrii ai diasporei ucrainene din România, Polonia, Ungaria şi Israel.

Competiţia din 2021, care a avut loc la Irpin (Ucraina), a reunit peste 140 de sportiv din 5 ţări – Canada, Ungaria, Polonia, Israel, România şi Republica Moldova – şi a fost câştigată de filiala din Maramureş a Uniunii Ucrainenilor din România.

Scopul Campionatul Mondial de Fotbal al echipelor ucrainene din diaspora este de a consolida legătura acestor comunităţi atât unele cu altele, dar şi cu ţara de origine, dar şi pentru promovarea fotbalului în Ucraina şi încurajarea practicării exerciţiilor fizice şi a sportului de către un procent cât mai mare al populaţiei.

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.