Guvernul german şi familiile victimelor atentatului survenit în timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen 1972 au ajuns la un acord privind despăgubirile materiale care li se cuveneau acestora din urmă, a anunţat AFP miercuri

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La cincizeci de ani de la evenimentele tragice din 1972, guvernul german şi familiile victimelor au reuşit să cadă de acord asupra sumelor de bani care trebuie plătite.

Astfel, conform unei declaraţii pe care a făcut-o pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german, guvernul federal, împreună cu landul Bavaria şi oraşul Munchen vor plăti suma de 28 de milioane de euro familiilor victimelor luării de ostatici din 1972.

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a salutat acordul: ”Vreau să-mi exprim recunoştinţa pentru acest pas important al guvernului german, în asumarea responsabilităţii şi acordarea de reparaţii pentru nedreptatea istorică făcută familiilor victimelor masacrului de la Munchen”, a declarat Herzog.

Acest acord ar putea aduce şi la prezenţa familiilor victimelor la ceremoniile de marcare a 50 de ani de la tragicul eveniment, care vor avea loc luni, 5 septembrie, în Germania.

Atacul terorist de la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972, a dus la decesul a 18 persoane, din care 11 sportivi israelieni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.