Prefectura Cluj anunţă că Zona Metropolitană Cluj va fi monitorizată din drone, pentru respectarea restricţiilor impuse populaţiei în privinţa circulaţiei. În acest demers vor fi implicaţi poliţiştii, jandarmii, poliţiştii locali, dar şi personal al MApN, precum şi civili.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum şi necesitatea unei monitorizări cât mai stricte a respectării măsurilor impuse de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, Instituţia Prefectului - Judeţul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, anunţă implementarea unui Plan de măsuri pentru supravegherea prin fotografiere şi videofilmare aeriană a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul aeronavelor fără pilot (dronelor)”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Prefecturii Cluj.

Potrivit sursei citate, se va urmări, în principal, verificarea respectării dispoziţiilor referitoare la condiţiile de părăsire a domiciliului, carantină şi izolare la domiciliu. 

De semenea, se vor obţine date referitoare la aglomerări de persoane în zone importante ale municipiului Cluj-Napoca (parcuri, zone de agrement, pieţe agroalimentare, intrări sau parcări ale supermarket-urilor), dar şi dimensionarea corespunzătoare a efectivelor angrenate în misiuni de menţinere a ordinii publice. 

Totodată, prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit şi mesajele audio de informare, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliţiei, mai arată sursa citată.

La acţiuni vor participa poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca şi ai Serviciului Criminalistic, poliţişti locali, jandarmi şi personal MApN, sprijiniţi de un specialist civil, care va gestiona activităţile de fotografiere, videofilmare şi de transmitere a acestor date la sol. Aspectele de interes operativ vor fi transmise Dispeceratului Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca pe canalele stabilite.

Prefectura Cluj anunţă că toate înregistrările foto-video efectuate sunt proprietatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi nu sunt destinate publicităţii, iar imaginile surprinse vor fi prelucrate şi stocate cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecţia datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.