Premierul Nicolae Ciucă afirmă, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, că în România există un plan naţional de luptă împotriva cancerului, axat pe o abordare integrată a măsurilor de prevenţie, diagnosticare timpurie, acces la tratament şi creşterea calităţii vieţii pacienţilor oncologici, relatând despre experienţa emoţionantă a întâlnirii cu ”oameni care s-au dovedit mai puternici decât această boală cumplită. Sâmbătă, Palatul Victoria va fi iluminat în portocaliu, culoare simbol a campaniei de luptă împotriva cancerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul se alătură iniţiativei de marcare a Zilei Mondiale de Luptă împotriva cancerului, prilej cu care Palatul Victoria va fi iluminat în această seară, în portocaliu, culoare simbol a acestei campanii. Având în vedere că afecţiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalităţii în România, după afecţiunile cardiovasculare, este o chestiune de sănătate publică pentru care Guvernul şi-a asumat responsabilitatea celor mai bune soluţii pentru accesul pacienţilor la diagnostic şi tratament”, anunţă Executivul sâmbătă.

"Am făcut deja un pas important în acest sens şi avem un plan naţional de luptă împotriva cancerului, axat pe o abordare integrată a măsurilor de prevenţie, diagnosticare timpurie, acces la tratament şi creşterea calităţii vieţii pacienţilor oncologici.  A fost o experienţă absolut emoţionantă pentru mine să discut, în calitate de prim-ministru, cu oameni care s-au dovedit mai puternici decât această boală cumplită. Problemele şi suferinţele lor m-au impresionat profund, motiv pentru care voi susţine constant operaţionalizarea şi implementarea planului naţional prin care ne-am propus să reducem incidenţa mortalităţii provocate de afecţiunile oncologice”, transmite premierul Nicolae Ciucă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

El consideră binevenită şi, mai ales, necesară, marcarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului şi implicarea în iniţiative similare, prin care să creştem gradul de conştientizare în rândul populaţiei în ceea ce priveşte prevenirea acestei boli şi importanţa diagnosticării timpurii. România are, începând de anul trecut, în acelaşi scop, şi o zi dedicată supravieţuitorilor cancerului, ca argument că un astfel de diagnostic nu trebuie primit cu resemnare, ci cu încredere că există speranţă şi sprijin de specialitate prin intermediul politicilor publice de sănătate. 

”Ne preocupă în egală măsură asigurarea infrastructurii şi a alternativelor terapeutice inovatoare; de la nivelul Guvernului susţinem investiţiile în dezvoltarea unor centre de profil. Resurse există, prin banii alocaţi de la bugetul de stat, dar şi prin accesarea de fonduri europene şi a banilor alocaţi României prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă", a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.