Câteva zeci de turişti români sunt blocaţi pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seară, după ce cursa aeriană care trebuia să îi aducă la Bucureşti a fost anulată. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineaţă, că are în atenţie acest caz şi că o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu "alte curse aeriene alternative". De asemenea, alte peste 250 de persoane care ar fi urmat să plece joi dimineaţă de la Bucureşti spre Lisabona au aflat în aeroport că zborul a fost anulat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursa aeriană Lisabona-Bucureşti aparţinând companiei TAP Portugal urma să decoleze din capitala Portugaliei miercuri seară, în jurul orei 24.00, însă turiştilor li s-a spus că zborul va fi amânat. Ulterior, ei au aflat că zborul a fost anulat, neprimind explicaţii legate de motivele acestei situaţii.

"Sunt familii cu copii mici, nu am primit explicaţii, au spus doar că nu au zboruri pentru România. Nu ne-au asigurat cazare şi nimic pe parcursul nopţii", a spus, la Antena 3, unul dintre pasagerii care şi-au petrecut noaptea în aeroportul din Lisabona.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineaţă, că Ambasada României în Portugalia are în atenţie situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflaţi pe aeroportul din Lisabona.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat la aeroport, în cursul nopţii, pentru discuţii cu reprezentanţii companiei aeriene şi cu cetăţenii români, iar conform informaţiilor obţinute până la acest moment, o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative, spun reprezentanţii MAE.

Potrivit acestora, reprezentanţii companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative, iar echipa misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România.

"Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine contactul neîntrerupt cu compania aeriană şi cetăţenii români, acordând asistenţa consulară necesară", adaugă Ministerul de Externe.

De asemenea, cursa aeriană TAP Portugal care trebuia să plece joi dimineaţă de la Bucureşti către Lisabona a fost anulată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de compania Aeroporturi Bucureşti, compania aeriană TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona – Bucureşti – Lisabona, iar cei 254 de pasageri care urmau să plece la ora 07.00 de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti către Lisabona sunt asistaţi de agentul de handling care deserveşte compania aeriană şi de personal al aeroportului.

"În acelaşi timp, personalul aeroportuar depune toate eforturile pentru minimizarea disconfortului creat de anularea acestei curse. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii că beneficiază de tot sprijinul necesar pentru derularea în în deplină siguranţă şi securitate a tuturor operaţiunilor aeriene", mai spune compania.

Un incident similar a avut loc la sfârşitul lunii august, când peste 100 de turişti români au fost blocaţi două zile în Lisabona, după ce compania portugheză TAP Portugal a anulat zborurile. Premierul Mihai Tudose a anunţat atunci că o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării acestei situaţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.