Poliţiştii Direcţiei Transporturi, care au făcut, săptămâna aceasta controale în zonele aeroporturilor pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în domeniul transportului de persoane cu taximetre şi maşini închiriate au aplicat 75 de amenzi contravenţionale. De asemenea, un şofer a fost depistat drogat la volan, iar pentru patru autovehicule au fost retrase certificatele de înmatriculare, din cauza unor defecţiuni tehnice sau dotări nepermise de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform unui comunicat dat publicităţii sâmbătă de IGPR, controalele au avut loc în data de 7 iulie, în zona aeroporturilor civile din România.
„Au fost verificate 195 de autovehicule, legitimate 221 de persoane şi aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.295 de lei. Din totalul sancţiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 46 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 8 la alte acte normative. Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare şi reţinut un permis de conducere”; precizează documentul citat.
În timpul verificărilor, poliţiştii de la Transporturi au identificat un şofer drogat care conducea un autovehicul.
La acţiunea de control au participat poliţişti din cadrul poliţiei transporturi, poliţiei rutiere, dar şi jandarmi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.