Traficul aerian pe aeroportul din Suceava a fost grav afectat în ultimele două zile, din cauza ceţii dense, mai multe zboruri fiind relocate sau chiar anulate, călătorii acuzând lipsa informaţiilor din partea companiilor aeriene, dar şi a aeroportului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de oameni au aşteptat chiar şi cincisprezece ore în terminalul aeroportului din Suceava, după ce majoritatea zborurilor care trebuiau să aterizeze sau să decoleze în ultimele două zile au fost anulate sau relocate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Ceaţa densă a făcut imposibilă aterizarea avioanelor, călătorii fiind extrem de nemulţumiţi de această situaţie.

Oamenii acuză că nu primesc informaţii şi că sunt nevoiţi să aştepte în aerogara suceveană care a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de pasageri.

”Stăm de dimineaţă de la ora 04:00 în aşteptare pentru a pleca în Italia... (...) Sunt prea multe întârzieri. Copii mici, oameni în vârstă, toată lumea stă în aşteptare. Ruşine să le fie angajaţilor din aeroport, cel puţin ar fi trebuit să anunţe cu exactitate la ce oră va fi zborul, sunt foarte nepăsători”, a scris, miercuri, pe Facebook o tânără din judeţul Botoşani care urma să plece cu avionul către Italia.

Ulterior, aceasta a anunţat pe reţeaua de socializare că zborul a fost anulat după 14 ore de aşteptare în aeroport.

Zborurile Wizz Air au fost direcţionate către Iaşi, pasagerii fiind transportaţi cu autobuzele.

În cursul zilei de miercuri, un avion RyanAir care decolase de la Milano s-a rotit timp de aproximativ 20 de minute deasupra Aeroportului Suceava, în cele din urmă aeronava fiind direcţionată către Cluj-Napoca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, pentru News.ro, că, marţi seară, a fost nevoit să vină de la Bucureşti cu Suceava cu maşina, după ce zborul de la Otopeni către Suceava a fost anulat.

Conducerea aeroportului sucevean a anunţat că pasagerilor curselor redirecţionate spre alte aeroporturi le-au fost puse la dispoziţie autocare pentru a fi transportaţi către Suceava. De asemenea, şefii aeroportului au precizat că pasagerilor cărora le-a fost anulat zborul de pe Aeroportul Suceava vor primi cazare şi vor fi reprogramaţi pentru zborurile următoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.