Meteorologii anunţă că, până sâmbătă doimineaţă, vremea va fi deosebit de rece, cu ninsori şi intensificări ale vântului, temperaturile fiind cu 8-12 grade sub mediile multianuale. O avertizare Cod galben de vânt puternic şi ninsori este în vigoare în Bucureşti şi în 32 de judeţe. Totodată, a fost emis Cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabil în cea mai mare parte a Moldovei şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, în special la altitudini de peste 1.400 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind vreme deosebit de rece, ninsori şi intensificări ale vântului, de marţi de la ora 10.30, până sâmbătă, la ora 10.00.

”Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a ţării vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului şi al Olteniei, precum şi la munte”, au arătat meteorologii.

De asemenea, a fost emisă o avertizare Cod galben - intensificări ale vântului, predominant ninsori şi strat de zăpadă, valabilă de marţi, de la ora 10.30, până miercuri, la ora 14.00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, şi municipiul Bucureşti şi parţial în Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor.

”Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea şi local în Oltenia şi Moldova unde rafalele vor depăşi 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h. La munte, în Transilvania şi local în Maramureş vor fi precipitaţii, predominant ninsori, temporar viscolite şi se va depune strat de zăpadă”, a transmis ANM.

În restul ţării, local şi temporar vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud şi sud-est şi mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

O altă avertizare, Cod portocaliu - ninsori abundente, temporar viscolite şi strat consistent de zăpadă, este în vigoare de marţi, de la ora 10.30, până miercuri, la ora 14.00, în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea şi parţial în Harghita, Covasna, Buzău, Prahova, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa.

”În cea mai mare parte a Moldovei şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55...65 km/h) şi se va depune strat consistent de zăpadă”, a informat ANM.

În zona municipiului Bucureşti, până miercuri, la ora 9.00, vremea va fi închisă şi se va răci accentuat. Temporar va mai ploua, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 55...65 km/h şi trecător după-amiaza posibil de peste 70 km/h. Temperatura maximă (cu 10 grade sub media multianuală) se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.

De miercuri dimineaţă până sâmbătă, la ora 10.00, vremea va fi rece pentru această perioadă şi temporar va mai ploua. Temperaturile maxime vor fi de 9...11 grade, iar cele minime de 1...3 grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.