Un absolvent de liceu din Vrancea care fusese notat la lucrarea de la filosofie cu 4,10 a primit, după contestaţie, nota 7,40, iar altul care luase 3,75 a obţinut 6, fiind declarat admis. În total, peste 330 de note din cele 575 contestate au crescut, în urma recorectării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În judeţul Vrancea, au fost depuse 575 de contestaţii la bacalaureat, iar pentru 337 dintre acestea notele au crescut, în timp ce pentru 39 au rămas neschimbate.

Astfel, rata de promovare în judeţ a crescut, după rezolvarea contestaţiilor, de la 69,15 la sută la 70,97 la sută. 

Diferenţele dintre notele iniţiale şi cele primite după recorectarea lucrărilor sunt şi de două-trei puncte.

Un elev de la Liceul ”Emil Botta” notat iniţial cu 4,10 la filosofie a primit, după contestaţie, 7,40. De asemenea, un absolvent de la Liceul Sportiv din Focşani care primise iniţial 5,70 la geografie a obţinut 7,15, în timp ce un elev de la liceul din Panciu notat cu 7,50 la psihologie a primit 9.

Şi o lucrare la psihlogie a unui elev de la Liceul ”Spiru Haret” din Focşani notată iniţial cu 6,85 a fost punctată cu 8,10 după contestaţie. De asemenea, un absolvent de la Liceul ”Emil Botta” care a avut iniţial nota 3,75 a primit 6, fiind declarat admis.

Situaţii similare s-au înregistrat şi la Liceul de Artă din Focşani, unde un absolvent notat cu 3,75 a obţinut 5,35.

Au existat şi cazuri de micşorare a notei iniţiale, un elev de la Liceul de Artă din Focşani care primise 9,35 a obţinut 7,60 după contestaţii. Şi un absolvent de la Liceul ”Edmond Nicolau” din Focşani care a avut iniţial 3,60 la matematică a primit 2,60, iar un elev de la Colegiul Unirea notat iniţial cu 8 la istorie a obţinut 6,20.

Trei liceeni au reuşit să obţină 10 după contestaţii, fiind vorba despre unul de la Liceul ”Emil Bota” care a avut iniţial 9,75 la matematică, altul de la Colegiul Unirea notat iniţial la istorie cu 9,20, iar al treilea de la Liceul ”Spiru Haret” care primise 9.50 la istorie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.