În judeţul Vrancea, exerciţiul organizat, miercuri, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a arătat că nu toate sistemele de alarmare a populaţiei funcţionează, astfel că, din 15 localităţi în care a fost testat sistemul, în două localităţi au apărut probleme. Autorităţile locale au contactat deja firme care să remedieze defecţiunile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, căpitan Cristina Duţă, 15 localităţi au participat miercuri la un exerciţiu care a vizat testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. 

Situaţia propusă a fost probabilitatea producerii unui atac aerian, iar în urma semnalului transmis la ora 10.36, la nivelul localităţilor implicate în scenariu s-au acţionat sirenele pentru semnalul prealarmare aeriană. Acesta a constat din trei sunete a câte 32 secunde, cu pauză de 12 secunde.

Localităţile implicate au fost: Odobeşti, Jariştea, Goleşti, Milcov, Poiana Cristei, Coteşti, Urecheşti, Gugeşti, Popeşti, Gura Caliţei, Ţifeşti, Cârligele, Câmpineanca, Vârteşcoiu şi Broşteni.

Potrivit ISU Vrancea, în 13 localităţi mijloacele de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă au funcţionat la parametri normali, în una dintre localităţi s-au identificat intermitenţe în transmiterea mesajelor verbale şi sonore, iar la o alta sistemul nu a funcţionat.

Autorităţile publice locale au luat deja măsuri pentru remedierea deficienţelor apărute, fiind contactate firme specializate care să remedieze defecţiunile.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va desfăşura, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei. La exerciţiile anterioare, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.