Pompierul care a murit, sâmbătă dimineaţă, într-un accident rutier în judeţul Vrancea a salvat în decembrie anul trecut un bărbat care intrase în stop cardio-respirator, iar timp de 9 ani a donat trombocite pentru un bolnav cu o afecţiune rară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut, în luna decembrie, Florin Tăbăcaru a salvat un bărbat care intrase în stop cardio-respirator. Pompierul ieşea dintr-un punct comercial unde îşi făcuse cumpărăturile când a obsetvat mai mulţi oameni în jurul unui bărbat care îşi pierduse cunoştinţa. Pompierul i-a aplicat bărbatului manevre de resuscitare, iar acesta şi a revenit.

"Mâinile lui, prin aplicarea manevrelor de resuscitare, au readus la viaţă un om aflat în stop cardio-respirator. De asemenea, ne-a făcut mândri, în luna februarie 2019, când a găsit un portofel cu o importantă sumă de bani, pe care l-a restituit posesoarei de drept" a transmis, sâmbătă, ISU Vrancea.

De asemenea, timp de 9 ani  pompierul a donat trombocite unui bolnav cu o afecţiune rară.

"El ne-a arătat cum sângele de pompier salvează vieţile celor suferinzi. Timp de aproape 9 ani, cu regularitate, a donat trombocite unui pacient care suferea de o boală rară de sânge", mai transmite ISU Vrancea.

Instituţia a precizat că plutonier adjutant Tăbăcaru Florin s-a născut la data de 20.02.1980, în localitatea Adjud, judeţul Vrancea. Acesta şi-a început cariera de pompier la 01 septembrie 2006, ca subofiţer angajat din sursă externă, în prezent, ocupând funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale la Secţia de Pompieri Adjud.

”Durerea resimţită nu poate fi exprimată în cuvinte, iar trecerea sa în nefiinţă ne îndoliază sufletele, ştiind că dragul nostru camarad, plutonier adjutant Tăbăcaru Florin-Liviu a lăsat în urmă o soţie şi trei copii ale căror destine vor rămâne veşnic nemângâiate de dragostea unui soţ şi tată model. Faptele bune pe care le-a făcut în timpul vieţii îi vor deschide drumul spre împărăţia cerurilor,  de acolo de unde, de azi înainte, îşi va veghea familia şi colegii cu aceeaşi dăruire, curaj şi devotament, cum a făcut şi când se afla în preajma noastră”, au mai precizat popierii din Vrancea.

În urma tragediei, Marian Drăghici, consilier local PSD în Adjud, a propus printr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca Liviu Florin Tăbăcaru să primească titlul de cetăţean de onoare post-mortem. 

Plutonierul adjutant Florin Tăbăcaru avea 41 de ani, era căsătorit şi avea 3 copii. El a murit sâmbătă după ce maşina în care se afla cu una dintre fiice a fost lovită de tren. Fiica pompierului a scăpat cu viaţă, fiind transportată la spital.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.