Patru porci mistreţi au fost diagnosticaţi cu pestă porcină africană pe un fond de vânătoare din Vrancea, judeţ care abia închisese toate focarele de boală. Acesta este primul focar de pestă în mediul sălbatic, restul fiind la animale din gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Vrancea, pesta porcină a fost confirmată în probele prelevate de la patru cadavre de mistreţi descoperite pe raza fondului de vânătoare 12 Trestieni, în judeţul Vrancea, într-o zonă situată la limita între judeţele Buzău şi Vrancea. 

După confirmarea diagnosticului de către specialiştii din Bucureşti, serviciile veterinare au intervenit imediat, zona a fost dezinfectată şi carcasele au fost distruse.

Totodată, a fost convocată o şedinţă a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor  Vrancea, sub coordonarea prefectului, pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii.

Au fost stabilite o serie de măsuri, între care vânarea integrală a mistreţilor din zona afectată prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, respectiv prin pândă şi dibuire. De asemenea, toţi porcii domestici din zonele infectate trebuie să fie ţinuţi în adăposturile lor sau în alte locuri unde pot fi izolaţi de porcii sălbatici. 

Acesta este primul focar de pestă porcină la mistreţi pe raza judeţului Vrancea care recent reuşise închiderea tuturor celor trei focare de boală confirmate în gospodării din judeţ.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.