Numărul unităţilor de învăţământ din Vrancea care îşi suspendă cursurile din cauza numărului mare de cazuri COVID 19 creşte, numărul elevilor care învaţă online depăşind 12.000 .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit situaţiei întocmite luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, 57 de unităţi cu personalitate juridică şi 135 de structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în Scenariul 2. Concret, peste 12.500 elevi fac cursuri online, în timp ce 14.672 merg zilnic în sălile de clasă. Scenariul galben presupune prezenţa fizică în săli, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, dar şi a elevilor din anii terminali. 

Pe de altă parte, o unitate de învăţământ cu personalitate juridică şi trei structuri arondate se află în Scenariul 3, adică 101 elevi îşi desfăşoară activitatea „faţă în faţă", în vreme ce 48 de elevi participă la cursuri online.

De la debutul celui de-al doilea semestru şcolar şi până luni, în şcolile şi grădiniţele din judeţul Vrancea s-au înregistrat 31 de cazuri COVID-19.  9 elevi şi 22 de cadre didactice s-au infectat cu coronavirus, motiv pentru care 9 clase ce cuprind 217 de elevi, au suspendate cursurile în sistem „faţă în faţă" pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, 77 de elevi din Vrancea, precum şi 31 de cadre didactice, îşi desfăşoară activitatea în sistem exclusiv online,  din motive medicale, aflându-se în diferite grupe de risc medical.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.