Poliţiştii din Vrancea au deschis dosar penal pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook în timpul derulării examenului, la Şcoala "Ion Basgan" din Focşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IPJ Vrancea a precizat, joi seară, că a fost deschis dosar penal în urma sesizării Inspectoratului Şcolar cu orivire la subiectele de la proba de Limba română a Evaluării Naţionale.

”În urma verificărilor efectuate, la nivelul Poliţiei Municipiului Focşani a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 304 din Codul penal, respectiv divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a transmis, joi, IPJ Vrancea.

Cercetările au fost demarate în urma sesizării că subiectele la Română au fost postate pe reţeaua de socializare la ora 10.39, practic în timpul desfăşurării probei.

Faptele au avut loc la Şcoala "Ion Basgan" din Focşani unde directorul instituţiei anunţă o anchetă internă pentru a afla cine a postat pe internet subiectele în timpul examenului.

Totodată, o anchetă a fost iniţiată de la Inspectoratul Şcolar, care ca o primă măsură în urma acestui incident a decis schimbarea comisiei de examen pentru proba de matematică, înlocuitori fiind numai inspectori şcolari.

La Şcoala "Ion Basgan" sunt 102 elevi de clasa a opta care susţin Evaluarea Naţională.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, la finalul probei de Limba română, că la trei şcoli din ţară subiectele au fost publicate înainte de ora stabilită de către minister. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.