Cel mai recent raport înaintat de Instituţia Prefectului Vrancea pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii indică faptul că în judeţ au fost afectate de ploile abundente şi de viituri 32 de comune cu satele aparţinătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vrancea, cea mai recentă centralizare a pagubelor arată că 32 de commune şi satele aparţinătoare au fost afectate de potop şi au înregistrat pagube însemnate care nu pot fi înlăturate fără sprijin financiar de la Bucureşti.

Evaluările în teren vor continua şi în perioada următoare. Ulterior, comisiile constituite la nivel judeţean prin ordin al prefectului judeţului Vrancea vor valida pagubele identificate la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale. Pe lângă cele 20 de localităţi menţionate în cursul zilei de luni (Jitia, Coteşti, Mera, Chiojdeni, Soveja, Dumbrăveni, Paltin, Bârseşti, Nistoreşti, Cârligele, Reghiu, Vrâncioaia, Vârteşcoiu, Andreiaşu de Jos, Năruja, Moviliţa, Vidra, Tâmboieşti, Negrileşti şi Fitioneşti), situaţia vizează şi pagubele înregistrate în alte 12 unităţi administrativ teritoriale: Poiana Cristei, Bordeşti, Gura Caliţei,  Spulber, Valea Sării, Odobeşti, Rugineşti, Tulnici, Vidra, Năneşti, Gugeşti, Tătăranu.

Potrivit ultimelor raportări, în Vrancea au fost inundate 65 de locuinţe, aproape 50 de  anexe gospodăreşti, peste 140 de curţi si grădini.

Au fost afectaţi 0.72 km de drumuri naţionale, aproape 40 de km de  drumuri judeţene afectate, 77 de km de  drumuri comunale, străzi, uliţe comunale – 43340 km; - drumuri forestiere afectate -103,8 km.

De asemenea, au fost distruse 48 de  poduri şi podeţe, 63 avariate în timp  ce 2 punţi petonale au fost luate pur şi simplu de ape.

Conform bilanţului, 11 reţele electrice au fost afectate şi 162 de lucrări hidrotehnice, în timp ce peste 350 de hectare de  păşuni si  fâneţe au fost inundate, la fel şi aproape 300 de hectare de teren arabil.

Totodată, 336 de km de reţele alimentare apă au fost de asemenea afectate de ape, în timp ce 70 de fântâni au fost colmatate, lăsându-i pe oameni fără apă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.