Un număr de 25 de bătrâni de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Odobeşti, judeţul Vrancea, şi 16 angajaţi au fost diagnosticaţi cu infecţie cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La Căminul de Persoane Vârstnice de la Odobeşti au fost identificate 41 de persoane pozitive, dintre care 25 de beneficiari şi 16 angajaţi ai centrului. În total, au fost testate 64 de persoane, pentru care s-au efectuat un număr de 84 de recoltări”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Primele cazuri în centrul de la Odobeşti au apărut luna trecută, când au fost depistaţi cu coronavirus mai mulţi bătrâni şi angajaţi, iar unul dintre vârstnici a decedat.

Acum a apărut un al doilea val de îmbolnăviri. Între timp, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea continuă testarea personalului de îngrijire din căminele de bătrâni de două ori pe lună, cu posibilitatea de extindere a testării şi în centrele rezidenţiale.

De asemenea, DGASPC Vrancea a anunţat că s-au luat toate măsurile necesare pentru protejarea beneficiarilor şi a salariaţilor din centre. Sunt asigurate echipamente de protecţie, substanţe dezinfectante, este interzis accesul altor persoane în centre, iar angajaţii sunt izolaţi preventiv la locul de muncă.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, judeţul Vrancea are 467 de bolnavi de coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.