Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că votul pentru proiectul de hotărâre privind înfiinţarea companiei municipale Termoenergetica va fi reluat, întrucât un consilier şi-a propus fiica în Consiliul de Administraţie. "Trebuie să reluăm votul pe această hotărâre, pentru că există acest viciu pe care nu ni-l putem permite, să compromitem practic un proiect de hotărâre. Săptămâna viitoare voi convoca o nouă şedinţă extraordinară pentru a vota din nou acest proiect", afirmă ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aflat şi eu vineri seara despre această situaţie, pentru că domnul Culea a făcut reclamaţie la Primăria Capitalei şi la Prefectură, practic noi comunicăm între colegi prin reclamaţii, prin care un consilier a făcut o propunere ca în Consiliul de Administraţie al companiei Termoenergetica să fie inclusă şi fiica domniei sale. Eu nu am ştiut despre această situaţie, regretabil este faptul că domnul Ardelean, care a propus-o pe fiica sa, l-a întrebat pe domnul Culea, ştiind că este jurist, dacă este vreo incompatibilitate, şi domnul Culea l-a ajutat să greşească, spunându-i că nu este nicio problemă. Deci este o premeditare, dacă un coleg de-al tău te rogă să-i dai un sfat juridic şi tu îl laşi să greşească, punând în pericol viaţa a două milioane de bucureşteni care sunt racordaţi la RADET pentru apă caldă şi căldură, mi se pare o faptă abominabilă, să faci un rău intenţionat", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Gabriela Firea.

Ea a spus că votul va trebui reluat.

"Nu este legal şi nici moral să se propună rude în consiliile de administraţie şi cu tristeţe spun că nu s-a consultat nimeni cu mine cu privire la această situaţie. Este regretabil că astfel de oameni pătrund în funcţii publice. Eu sper ca grupul PSD să ia o decizie împotriva acestui consilier. Trebuie să reluăm votul pe această hotărâre, pentru că există acest viciu pe care nu ni-l putem permite, să compromitem practic un proiect de hotărâre. Săptămâna viitoare voi convoca o nouă şedinţă extraordinară pentru a vota din nou acest proiect atât de important pentru Capitală", a precizat ea.

Proiectul privind înfiinţarea a două companii municipale care să preia activităţile RADET a fost aprobat, marţea trecută, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 37 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi şase abţineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.