Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că votul pentru proiectul de hotărâre privind înfiinţarea companiei municipale Termoenergetica va fi reluat, întrucât un consilier şi-a propus fiica în Consiliul de Administraţie. "Trebuie să reluăm votul pe această hotărâre, pentru că există acest viciu pe care nu ni-l putem permite, să compromitem practic un proiect de hotărâre. Săptămâna viitoare voi convoca o nouă şedinţă extraordinară pentru a vota din nou acest proiect", afirmă ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aflat şi eu vineri seara despre această situaţie, pentru că domnul Culea a făcut reclamaţie la Primăria Capitalei şi la Prefectură, practic noi comunicăm între colegi prin reclamaţii, prin care un consilier a făcut o propunere ca în Consiliul de Administraţie al companiei Termoenergetica să fie inclusă şi fiica domniei sale. Eu nu am ştiut despre această situaţie, regretabil este faptul că domnul Ardelean, care a propus-o pe fiica sa, l-a întrebat pe domnul Culea, ştiind că este jurist, dacă este vreo incompatibilitate, şi domnul Culea l-a ajutat să greşească, spunându-i că nu este nicio problemă. Deci este o premeditare, dacă un coleg de-al tău te rogă să-i dai un sfat juridic şi tu îl laşi să greşească, punând în pericol viaţa a două milioane de bucureşteni care sunt racordaţi la RADET pentru apă caldă şi căldură, mi se pare o faptă abominabilă, să faci un rău intenţionat", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Gabriela Firea.

Ea a spus că votul va trebui reluat.

"Nu este legal şi nici moral să se propună rude în consiliile de administraţie şi cu tristeţe spun că nu s-a consultat nimeni cu mine cu privire la această situaţie. Este regretabil că astfel de oameni pătrund în funcţii publice. Eu sper ca grupul PSD să ia o decizie împotriva acestui consilier. Trebuie să reluăm votul pe această hotărâre, pentru că există acest viciu pe care nu ni-l putem permite, să compromitem practic un proiect de hotărâre. Săptămâna viitoare voi convoca o nouă şedinţă extraordinară pentru a vota din nou acest proiect atât de important pentru Capitală", a precizat ea.

Proiectul privind înfiinţarea a două companii municipale care să preia activităţile RADET a fost aprobat, marţea trecută, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 37 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi şase abţineri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.