Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţă că farmaciile vor primi gratuit kit-uri pentru testarea populaţiei pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar acestea îşi vor stabili un cost pentru realizarea testării, Voiculescu se arată încrezător că acest cost va fi unul "rezonabil", astfel încât un număr cât mai mare de oameni să se testeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"A fost aprobată Ordonanţa prin care se reglementează testarea în farmacii. Acum definitivăm normele de aplicare, Ordinul este în transparenţă, aşteptăm comentarii. Ne bazăm pe farmacii atât pentru testare, cât şi pentru o mai bună raportare care să ne arate tuturor care este situaţia reală", a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu.
 
El a arătat că farmaciile vor primi gratui kit-urile de testare.
 
"Vom livra gratuit de la Bucureşti, prin DSP-uri, către farmacii teste, kit-uri de testare şi farmaciile îşi pot stabili singure un cost de testare, avem încredere că acesta o să fie unul competitiv, să-i spunem rezonabil, aşa încât cât mai mulţi oameni să se poată testa”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, joi, că a fost creat cadrul legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii, urmând să aibă loc discuţii cu reprezentanţi ai farmaciilor.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România Răzvan Prisada afirma că lansarea unui program de testare a populaţiei pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în această perioadă ar fi un lucru „ideal”, el subliniind importanţa unei astfel de măsuri mai ales prin prisma faptului că rezultatele pot fi centralizate.

Medicul Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, afirma că pentru realizarea unui test antigen pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 este nevoie de recoltare de probe şi consideră ideea recoltării într-un spaţiu public, cum este farmacia, ar putea să nu fie ”chiar cel mai potrivit lucru”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.