Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune, legat de sistemul cardului de sănătate, care este din nou nefuncţional, de luni, că, dacă contractul de mentenenţă câştigat de Teamnet nu va fi semnat de către reprezentanţii grupului, "atunci va fi schimbată strategia, pentru că este nevoie de o firma care să asigure fiabilitatea sistemului". "Dacă nu va fi o firmă, va fi alta", a afirmat Vlad Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există un contract de mentenanţă care a fost câştigat de Teamnet acum o lună şi ceva (..). Dacă Teamnet nu o să semneze contractul, aşa cum este legal, atunci cu siguranţă ne vom schimba strategia, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îşi va schimba strategia. Va exista o altă măsură (...). Casa are nevoie de o firmă care să asigure fiabilitatea sistemului. Dacă nu va fi o firmă, va fi alta", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Contractele de mentenanţă la sistemul cardului de sănătate şi la platforma de asigurări de sănătate, în valoare de peste 5 milioane de euro, cu fost câştigate de grupul Teamnet, însă nu au fost semnate. 

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este nefuncţională, de luni, 7 noiembrie, din cauza unor noi probleme tehnice.

Până la remedierea problemelor tehnice, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line, preciza Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În urmă cu aproape o lună, sistemul informatic al cardului naţional de sănătate a fost nefuncţional 72 de ore, din cauza unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. În perioada în care sistemul a fost nefuncţional, serviciile medicale şi farmaceutice au funcţionat în regim off-line.

În astfel de cazuri, serviciile şi dispozitivele medicale, inclusiv cele din cadrul programelor naţionale de sănătate curative, se acordă off-line. De asemenea, farmaciile eliberează în sistem off-line medicamentele din prescripţiile medicale online şi offline. Anterior, medicamentele puteau fi furnizate de farmacii doar în regim online.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.