Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat compania Vodafone cu 50.000 de lei după ce a primit mai multe reclamaţii ale utilizatorilor care s-au plâns că, pentru unele dintre serviciile oferite la cartelele pre-paid, sunt impuse condiţii legate de numărul de apeluri primite deşi aceste condiţionări nu erau menţionate în oferte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANPC, operatorul de telefonie mobilă Vodafone punea la dispoziţie o serie de oferte valabile 28 de zile pentru cartelele pre-paid care includeau minute, SMS-uri sau acces la internet. 

„În urma analizării reclamaţiilor consumatorilor, a rezultat că, deşi aceştia se aflau în perioada de valabilitate a ofertelor, serviciile de apelare au fost restricţionate pentru că erau condiţionate de un număr suficient de apeluri primite. Consumatorilor le era impusă o condiţie pe care le era imposibil să o respecte, numai profesionistul având capacitatea tehnică de a monitoriza apelurile primite. La fel se întâmpla şi în cazul beneficiilor oferite la reîncărcarea diferitelor cartele, consumatorii, pentru a putea utiliza beneficiile achiziţionate, fiind condiţionaţi de numărul de apeluri primite”, spun oficialii ANPC.

Şi la ofertele cu minute şi SMS-uri naţionale nelimitate pentru cartelele reîncărcabile au fost constatate nereguli de inspectorii ANPC.

„Operatorul de telefonie mobilă consideră că utilizarea rezonabilă a serviciului înseamnă că numărul de minute al apelurilor iniţiate nu depăşeşte cu 500 numărul de minute primite. Website-ul prin care comerciantul îşi promova ofertele la aceste cartele nu menţiona aceste restricţionări. Prin utilizarea cuvântului «nelimitat» se înţelege faptul că nu există nicio restricţie”, mai arată ANPC.

După ce a primit amenda de 50.000 de lei, compania Vodafone i-a anunţat pe inspectorii de protecţia consumatorilor că elimină mecanismul de restricţionare automată a serviciilor ca urmare a raportului dintre numărul de minute sau SMS-uri efectuate şi cele primite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.