Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, explică, într-o postare pe Facebook, de ce a vorbit "fără perdea” despre investiţii, tăieri de panglici şi "şpârle” ale prim-miniştrilor, într-o întâlnire cu jurnaliştii, în luna august, arătând că, ştiind că este o discuţie "off the record”, şi-a permis să descrie pe scurt profilul clasic al politicianului român şi felul în care înţelege să promoveze investiţii. Voiculescu spune că trebuie câteodată să spunem lucrurilor pe nume, în condiţiile în care "şpârla, şpaga, şmenurile” au poluat pentru prea mult timp domenii precum sănătatea şi transporturile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vlad Voiculescu arată, într-o postare pe pagina de Facebook, că la întâlnirea din august, cu 20 de jurnalişti, despre care credea că este ”off the record”, a fost înregistrat fără ştirea sa.

"În august 2016, m-am întâlnit cu 20 de jurnalişti ca să vorbim deschis despre investiţii în general şi spitalele construite în parteneriat public-privat. Mi s-a spus că este o întâlnire off the record, i-am crezut pe cuvânt şi am vorbit fără perdea. Mi-am permis atunci să descriu pe scurt profilul clasic al politicianului român şi felul în care înţelege să promoveze investiţii: «fiecare prim-ministru, cât de tâmpit sau de hoţ ar fi, poate că vrea să facă nişte investiţii şi să taie nişte panglici. Şi la modul ideal să le şi facă bine ca să îi rămână numele. Dacă mai ia şi o şpârlă pe lângă, e şi mai bine». Ăsta e profilul politicianului care ne-a umplut oraşele de panseluţe, de borduri şi barocamere”, a scris, vineri, ministrul Sănătăţii, pe pagina sa de Facebook.

Vlad Voiculescu spune că este necesar câteodată să spunem lucrurilor pe nume, în condiţiile în care “şpârla, şpaga, şmenurile” au poluat pentru prea mult timp domenii precum sănătatea sau  transporturile.

“Ceea ce am susţinut şi în acea discuţie şi susţin şi acum este că dacă vrem investiţii făcute ca lumea avem nevoie să le pregătim ca lumea. Şi da, câteodată trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Iar şpârla, şpaga, şmenurile (nu rostirea cuvintelor, ci realitatea acestora) au poluat pentru prea mult timp domenii precum sătătatea, transporturile, etc. După acea întâlnire, un blog a publicat câteva propoziţii scoase complet din context şi le-a folosit pentru câteva calomnii. Îmi pare rău să văd acum pe anumite posturi de televiziune aceeaşi calomnie reîncălzită. Înţeleg însă ... e campanie”, a mai scris Vlad Voiculescu pe Facebook.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.